Päijät-Häme on resursseja hukkaamaton menestyjä – Tiekartan avulla kohti kiertotaloutta

Päijät-Hämeelle laaditaan tiekartta kohti kiertotaloutta osana Kiertoliike-hanketta. Tiekarttatyö käynnistyi helmikuun lopussa työpajassa, missä esiteltiin nykytilanne materiaalivirtojen kierron suhteen sekä määritettiin visio ja painopistealueet vuoteen 2030.

”Kiertoliike-hanke on tehnyt hyvää työtä, ja työpajassa kehitettiin napakka visio: Päijät-Häme on resursseja hukkaamaton menestyjä. Mielenkiinnolla odotan tiekarttaa ja alueen materiaalikiertoja esittävää infografiikkaa”, kommentoi kehittämisjohtaja Riitta Nieminen Päijät-Hämeen liitosta.

Kiertotalouden tiekartan pääteemoiksi valikoituivat teknisten materiaalikiertojen hyödyntäminen, biotalouden mahdollisuudet, kuluttamisen muutoksen tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet, energiaratkaisut sekä ennakkoluulottomat kiertotalouden referenssikohteet.

”Päijät-Häme tarvitsee uusia työpaikkoja. Kansallisestikin edistetty kiertotalous lupaa uutta työtä ja liiketoimintamahdollisuuksia”, Riitta Nieminen toteaa. ”Kiertotalous on kuitenkin niin laaja käsite, että siitä on poimittava eniten mahdollisuuksia tarjoavat osa-alueet, joita tässä Päijät-Hämeen liiton osarahoittamassa EAKR-hankkeessa tunnistetaan ja suunnataan alueen elinkeinokehitystä sen mukaan”, hän jatkaa.

”Kiertotalouden tiekartan työstäminen jatkuu kevään aikana valittujen teemojen pohjalta. Samalla jatkamme työtä konkreettisten liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseksi eri osa-alueilla. Tavoitteena on myös edistää erilaisia kuluttaja- ja asukaslähtöisiä palveluita esimerkiksi jakamistalouteen ja vuokraustoimintaan liittyen”, kertoo projektipäällikkö Maarit Virtanen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s